Retourvoorwaarden

Het kan voorkomen dat een door u besteld product om wat voor reden dan ook niet aan uw wens voldoet. U heeft dan het recht dit product retour te sturen. Hieronder vindt u de instructie hoe u dit doet en welk voorwaarden hieraan verbonden zijn. Zie ook artikel 8 uit onze Algemene Voorwaarden.

 1. Het retour sturen van producten volgens het wettelijke herroepingsrecht kan alleen indien Klant een natuurlijk persoon is die niet handelt in de uitoefening van zijn beroep of bedrijf.
 2. Klant heeft het recht de op afstand gesloten Overeenkomst met HetSpeelgoedWinkeltje binnen 14 kalenderdagen na ontvangst van het product, zonder opgave van redenen, kosteloos te ontbinden. Klant heeft na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen.
 3. Binnen de 14 dagen herroepingstermijn zal Klant zorgvuldig omgaan met het product en de verpakking. Klant zal de verpakking slechts openen en het product slechts gebruiken voor zover dit nodig is om de aard, de kenmerken en de werking van producten na te gaan. Let goed op de volgende aanvullende voorwaarden:
  Onderstaande oorzaken zijn waarde verminderend en kunnen een verminderde teruggave tot gevolg hebben:
  – producten in seals en/of blisterverpakking die geopend (geweest) zijn
  – kleding waarvan de labels verwijderd zijn
  – producten die gemonteerd (geweest) zijn
  – producten die op een ondergrond gestaan hebben die sporen achterlaat (gras, zand etc)
  – producten die niet in of zonder de originele verpakking geretourneerd worden of met stickers en/of teksten op de verpakking. Gebruik indien nodig pakpapier of een omdoos
  – incomplete retourzendingen
  – producten die zonder bijgevoegde accessoires, batterijen, montagematerialen en handleidingen geretourneerd worden.
  Voordat klant producten retour stuurt neemt klant eerst contact op met de klantenservice van HetSpeelgoedWinkeltje via info@HetSpeelgoedWinkeltje.nl of 0317 20 20 23. Klant kan hierbij aangeven of klant een vervangend product wil ontvangen (indien beschikbaar en ter beoordeling van HetSpeelgoedWinkeltje). Van sets kan dan alleen het defecte deel geretourneerd worden.

Uitgezonderd van retour

 1. Zakelijke Klanten komt geen herroepingsrecht toe, tenzij nadrukkelijk schriftelijk anders overeengekomen.
 2. Producten die door HetSpeelgoedWinkeltje (en/of toeleveranciers) tot stand zijn gebracht overeenkomstig specificaties van de consument.

Kosten retour en terugbetaling vooruit betaalde bedragen

 1. De rechtstreekse kosten voor de retourzending (verzendkosten) komen voor rekening van Klant. Klant dient derhalve zelf de retourkosten te dragen, ook als het retourproduct bij u opgehaald wordt. Reken op vanaf €7,25 voor een klein PostNL pakket en € 13,50 voor een groot PostNL pakket.
 2. Reeds door Klant (vooruit) betaalde bedragen zullen zo spoedig mogelijk, doch uiterlijk binnen 14 dagen na ontbinding van de Overeenkomst worden terugbetaald aan Klant. Wanneer wij het product voor klant retour (laten) halen worden de kosten hiervan met de terugbetaling verrekend.
 3. Mocht het product beschadigd of de verpakking meer beschadigd zijn dan nodig is om het product te proberen, dan kan deze waardevermindering van het product aan klant doorberekend worden. Behandel het product dus met zorg en zorg ervoor dat deze bij een retour goed verpakt is.
 4. Komt klant door het retourneren van een deel van de bestelling op een totale orderwaarde die niet in aanmerking komt voor gratis verzending, dan wordt het bedrag aan verzendkosten horend bij de nieuwe orderwaarde verrekend met de retourkosten.

Ik heb een verkeerd bezorgadres doorgegeven!
Per ongeluk een verkeerd bezorgadres doorgegeven? Neem dan zo snel mogelijk contact met ons op. We proberen dan de bestelling nog voor u te wijzigen. Voor reeds verstuurde pakketten is dit niet mogelijk. Klant is ten alle tijden zelf verantwoordelijk voor juiste adressering.       

De tip van HetSpeelgoedWinkeltje: bewaar de verpakking minimaal de 14 dagen van de retourtermijn
Met het direct weggooien van de verpakking (of delen daarvan) gooi je mogelijk ook je retourrecht weg. Wij mogen incomplete producten weigeren. En anders minimaal het waardeverlies in rekening brengen. Daarnaast is retourneren in de originele verpakking wel zo makkelijk.

Producten kunnen geretourneerd worden aan:

HetSpeelgoedWinkeltje
t.a.v. retourdesk
Keijenbergseweg 37
6705BP Wageningen

Voor bepaalde producten kan een ander retouradres gelden, wel altijd binnen Nederland. Contact voor het retourneren is daarom altijd noodzakelijk. Voor verkeerd geretourneerde producten kunnen extra kosten in rekening worden gebracht.

V1.7 140122F

De waardering van www.hetspeelgoedwinkeltje.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 8.9/10 gebaseerd op 210 reviews.